tiistai 28. huhtikuuta 2009

Muutama rivi vielä huhtikuun puolella

Tulin juuri tallilta taluttamasta. Oikein nautin lasten kanssa naljailusta ja hyötyliikunnasta hepan vieressä juostessa. Ekat ringit vain tahtovat olla melko tiukkoja ja sanon aina, että nyt on taluttajan lakisääteinen tauko.

Koulussani on paljon maahanmuuttajia. Ovat siellä oppimassa kieltä ja kenties ammattia. Yhtenä päivänä taas käsiteltiin psykologiaa ja olin nukahtaa tunnilla. Niinpä viimeisen kahvitauon aikana kävin vessassa ja näin ryhmän aasialaisia naisia. Heilläkin oli siivouskirjat ja arvasin, että ovat siivousalan eskarilaisia (hieman kevyempi kurssi kuin meillä kantasuomalaisilla ja saavat sitten jatkaa samaa kuin me kun ovat läpäisseet tuon eskarin). Niinpä marssin juttelemaan. Oli yksi Filippiineiltä ja kolme Burmasta. Kovasti puhuimme vaikka heidän suomensa on tietenkin vielä lapsen kengissä. Kolmella oli lapsiakin, mun nuorimman ikäisiä.

Oli oikein piristävää ja otin heiltä yhteistiedot. Aion käskeä käymään.

Olin huomaavinani ainakin yhdessä omassa ryhmäläisessä tiettyä maahanmuuttaja vastaisuutta. Vanhempi nainen, mutta liekö se syy??? Kukaan muu mun ryhmästä ei ole heille jutellut tai edes yrittänyt. Mistä johtuu....en tiedä?

Oletko sinä maahanmuuttajavastainen? Olisinko minä kiukus, jos joku maahanmuuttaja veisi minun tai mieheni nenän edestä työn? Eikö se ole parempi, että tekevät töitä kuin ovat vain?

Aion jatkaa tutustumista olkoot muut mitä mieltä haluavat. Sivistys ei näytä olevan sama kuin suvaitsevaisuus. Ei heilläkään mitää helppoa voi olla kun tulevat täysin erilaiseen kulttuuriin ja maahan asuttuaan kenties monta vuotta pakolaisleireillä. Silti ovat kovasti iloisia.

Kyseinen nainen vielä totesi, että tietää ainakin pari miestä, jotka ovat tilanneet vaimon Filippiineiltä. En tiedä onko tämän naisen kohtalo sellainen (se, johon tutustuin) enkä aio kysyä. Mitä se mulle kuuluu :o)

4 kommenttia:

  1. Voi, olet ihana!!!! Tosi hienoa, kun menet juttelemaan ja tutustut, se merkitsee varmasti heille paljon! Ja sinäkin saat uusia asioita elämääsi. Kerrohan sitten, miten tutustuminen edistyy? :) Yleensä kai ennakkoluulojen takana on pelkoa ja epävarmuutta. Tuntuvat ikävä kyllä olevan ulkomaalaisvastaiset ajatukset yllättävän suosiossa nykyisin. Niin surullista.

    VastaaPoista
  2. On ihanaa tutustua erilaisiin ihmisiin, se on rikkaus! Tottakai toivois, että ihmisillä olisi omassa maassaan hyvä olla, mutta aina se vain ei ole mahdolista. Tuntuu, että maahan muuttajilta olisi meillä suomalaisilla opittavaa, heidän iloinen mielensä, kun tekevät työtänsä.
    Hyvää vappua sinulle ja perhellesi, nauttikaa simasta ja munkeista!!:)

    VastaaPoista
  3. Ihailen rohkeuttasi ja suvaitsevaisuuttasi!
    Edellisen kirjoituksesi psykologiasiaan sanoisin sen verran, että jatka käymistä siellä, jos se vain on mahdollista. Et varmasti heti usko, mitä hän sanoo, mutta johonkin se jää pyörimään ja uskot psykologin sanat sitten, kun olet siihen valmis. On hyvä joskus puhua asioistaan puolueettomien kanssa. Ystävien ja oman perheen kanssa keskustellessa ottaa aina huomioon toisen tunteet ja mielipiteet. Psykologille voi sanoa kaiken ikävintä ja raadollisinta piirtoa myöten ilman, että tarvitsee pelätä hänen loukkaantuvan.
    Tsemppiä! :-)

    VastaaPoista
  4. Ihania mielipiteitä ja ihania olette blogiystäväni!

    Siitä psykologin käynneistä on jokunen vuosi. Välillä mietin, että aloittaisinko uudestaan. Se on totta, että tarvitsen objektiivisen mielipiteen ihmiseltä, joka ei ole mitenkään tunnetasolla sidoksissa muhun.

    VastaaPoista